27 лютого 2020 р.на базі Велеснівського етнографічно-меморіального музею Володимира Гнатюка, видатного українського письменника і літературознавця, фольклориста, етнографа, мовознавця і перекладача проведено засідання методичної студії учителів української мови та літератури на тему:"Розвиток професійної компетентності як ключового компонента професійного ставлення педагога в умовах Нової української школи".

Учасники семінару щиро вдячні працівникам музею, зокрема співзасновниці та директору Романі Степанівні Черемшинській, за цікаво проведену екскурсію, у ході якої дізнались багато пізнавального про багатогранний талант вченого із світовим іменем, його титанічну і невтомну працю на ниві української культури.

19 лютого 2020 року проведено планову інструктивно-методичну нараду заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи.

Стасів Р.В., завідувач райметодкабінету довела до відома учасників семінару вимоги до підготовки, організації та проведення районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл», «Джура».

З правами та обов’язками випускників, особливостями реєстрації і проведення ЗНО-2020 ознайомила Мельник М.С., методист райметодкабінету.

Про участь в конкурсному відборі електронних версій оригінал-макетів підручників для 3,7 класів розповіла Гладчук Л.Л., методист райметодкабінету.

Борецька Н.В.,методист райметодкабінету проаналізувала організацію освітнього процесу при викладанні курсу «Фінансова грамотність» в Козівській гімназії, Козівській ЗОШ І-ІІІ ст. №2, Ценівській ЗОШ І-ІІІ ст.,Вибудівському НВК та обгрунтувала доцільність його запровадження в інших закладах загальної середньої освіти.

На вимогах до проведення військового обліку військовозобов’язаних працівників закладів освіти та призовників акцентувала увагу Процик Л.О., методист райметодкабінету.

22 січня 2020 року на базі відділу освіти та спорту райдержадміністрації проведено нараду директорів та заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти.

Медицька В.Г., начальник відділу освіти та спорту, проінформувала присутніх про підсумки фінансового 2019 року та затверджений бюджет на 2020 рік.

На аналізі підсумків І-ІІ етапів та забезпеченні участі школярів у ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів акцентувала увагу Стасів Р.В., завідувач районним методичним кабінетом, а також ознайомила з нормативними документами з питань проведення ДПА в 2019-2020 навчальному році.

Практичну реалізацією Постанови Кабінету Міністрів України №800 від 21 серпня 2019 року «Порядок кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників» зі змінами довела до відома присутніх Процик Л.О., методист районного методичного кабінету.

Про проведення пробного ЗНО-2020 розповіла Мельник М.С., методист районного методичного кабінету.

Павлюс М.В., директор Ценівської ЗОШ І-ІІІ ст., базової з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, ознайомила з основними нормативно-правовими актами у сфері цивільного захисту, організацією роботи для участі в моніторингу якості підготовки з питань навчання діям у надзвичайних ситуаціям у школі .

Слівінська І.М., спеціаліст Козівської філії Тернопільського центру зайнятості, запросила учасників наради до організації співпраці з питань профорієнтації школярів.

24 грудня 2019 року, на базі Козівської гімназії проведено семінар-практикум директорів закладів загальної середньої освіти на тему: «Психолого-педагогічне проєктування гармонійного розвитку та самореалізації творчої особистості».

Медицька В.Г., начальник відділу освіти та спорту райдержадміністрації зазначила, що наказом управління освіти і науки облдержадміністрації від 13.02.2009 року №97 «Про впровадження в загальноосвітніх навчальних закладах області інноваційної виховної системи «Психолого-педагогічне проектування соціального розвитку особистості учнів загальноосвітніх навчальних закладів» Козівська державна українська гімназія ім.В.Герети була затверджена в числі тих закладів, в яких впроваджуватиметься авторська інноваційна виховна система Киричука В.О. з вище вказаної проблеми. На семінарі колектив гімназії поділиться досвідом впровадження цієї виховної системи, а також інших інноваційних освітніх технологій.

Грубий М.А., директор Козівської гімназії, разом з гімназистами 11(7) – их класів презентував філософію сучасної освіти та «філософію для дітей», як інноваційну концепцію та практику формування демократичного світогляду нового покоління, Колодій Г.В., заступник директора з навчально-виховної роботи – моніторинг рівня професійної компетентності вчителів та його вплив на розвиток обдарованості учнів, Карпова О.М., практичний психолог – психолого-педагогічне проєктування розвитку і формування монадної особистості, Мельник М.С., учитель інформатики - впровадження STEM – освіти на уроках інформатики, Антоляк Г.М., заступник директора з виховної роботи – наукове товариство гімназистів «Молода просвіта» та молодіжна організація «Сокіл», їх роль у формуванні монадної особистості, Стасів Р.В., завідувач Козівським РМК – стратегію розвитку освітніх оцінювань у сфері загальної середньої освіти в Україні до 2030 року.

Гімназисти привітали учасників семінару та побажали плідної праці, творчого натхнення у роботі.

02 грудня 2019 року проведено засідання методичної студії вчителів фізики (І зона). Негребецька Ольга Богданівна, вчитель фізики Козівської ЗОШ І-ІІІ ст.№1, презентувала формування здоров’язберігаючої компетентності учнів на уроках фізики шляхом використання сучасних педагогічних технологій. Учасники зібрання мали можливість ознайомитись з презентацією «Око, як оптичний прилад. Зір і бачення. Вади зору та їх корекція».

28 листопада 2019 року, під керівництвом Стасів Р.В., завідувача РМК, проведено засідання креативної студії керівників гуртків закладів загальної середньої, позашкільної освіти.

Присутні взяли участь в майстер-класах керівників гуртків Козівського дитячого парку «Лісова пісня», а саме:

-«Виготовлення новорічної композиції» (керівники Боянівська М.І., Лозінська Л.Є.,Олійник М.М.);

- «Виготовлення новорічних прикрас з природніх матеріалів (керівник Нечипорук А.В.);

- «Ткання з бісеру» (керівник Івашків Г.І);

- «Ажурне випилювання» (керівник Нечипорук Г.Л.);

- «Плетіння з рогози» (Осадца Ярослав Володимирович, керівник гуртків ТОЦЕНТ учнівської молоді, народний майстер).

Усі учасники креативної студії власноручно з великим задоволенням виготовили новорічні композиції, ангеликів з кукурудзяного шалашу, прикраси з рогози тощо і виявили бажання проводити такі майстер-класи надалі.

17 грудня 2019 року в приміщенні Козівської гімназії, під керівництвом Стасів Р.В., завідувача Козівським РМК, проведено семінар-практикум заступників директорів закладів загальної середньої освіти району на тему: «Науково-методичний супровід впровадження інновацій в навчально-виховний процес з метою розвитку здібностей та інтересу учнів до навчання, виховання творчої особистості. З досвіду роботи Конюхівської ЗОШ І-ІІ ст.».

Систему методичної роботи школи, як основу розвитку креативного педагогічного колективу, діяльність якого спрямована на розвиток здібностей та інтересу учнів до навчання, виховання творчої особистості презентувала Богуславська Г.Б., заступник директора з навчально-виховної роботи школи.

Про роботу методоб’єднання вчителів початкових класів над темою «Впровадження в освітній процес інноваційних технологій та їх вплив на розвиток інтелектуально-пізнавальних здібностей дитини» розповіла Куриляк О.В., вчитель початкових класів.

З результатами діяльності творчої групи вчителів – філологів з проблеми: «Використання інноваційних технологій як засобу активізації пізнавальної діяльності та розвитку творчих здібностей учнів на уроках словесності» ознайомила Худецька Г.П., вчитель української мови та літератури, керівник творчої групи.

Слухачі семінару переглянули презентацію на тему: «Розвиток творчого потенціалу вчителя-шлях до розвитку творчої особистості учня в умовах впровадження інноваційних технологій.З досвіду роботи методоб’єднання вчителів природничих дисциплін» (керівник Цідило Г.С., вчитель біології та хімії).

Стасів Р.В., завідувач РМК, акцентувала увагу присутніх, на тому, що однією з найважливіших інновацій в організації освітнього процесу є розвиток ключових компетентностей учнів, який має відбуватися на кожному занятті. Завдання заступника директора з навчально-виховної роботи вести спостереження з проведенням навчального заняття, що допоможе в оцінюванні якості педагогічної діяльності, управлінських процесів, вивченні системи оцінювання навчальних досягнень учнів, побудові взаємовідносин вчителя і учня, ресурсного забезпечення освітнього процесу. Завдання кожного закладу освіти розробити власну внутрішню систему забезпечення якості освіти.

11 грудня2019р. на базі дошкільного навчального закладу «Сонечко» проведено засідання клубу педагогічної творчості для педагогів-дошкільників району "Сходинки до майстерності» (психолог Слабик Я,М., методист Мельник О.Я.). Креативність та творчість в роботі вихователя необхідна вимога часу!!!

Під час зустрічі колеги мали можливість підвищити рівень теоретичних знань. Методист районного методичного кабінету Шкільна Л.М. наголосила на переліку документів вихователів ДНЗ, що допоможуть в організації освітньої діяльності в дошкільних навчальних закладах у 2019/2020 навчальному році; звернула увагу педагогів, що з 2019/2020 навчального року в умовах освітньої реформи «Нова українська школа», що здійснюється Міністерством освіти і науки України, важливим завданням є забезпечення наступності між ланками освіти.

Цікаві інтерактивні вправи, запропоновані психологом там етодистом , зробили засідання дієвим та насиченим.

26 листопада 2019 року, під керівництвом Стасів Р.В., завідувача РМК, проведено засідання науково-методичної ради районного методичного кабінету.

Медицька В.Г., начальник відділу освіти та спорту райдержадміністрації, акцентувала увагу заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи на тому, що метою нової української школи є формування освічених українців, відповідальних громадян, патріотів, людей з високими моральними якостями. І саме тут велику роль відіграє творчий та успішний вчитель, який постійно працює над собою, любить свій предмет та його фахово викладає .Керівництво

Про діяльність шкільних дитячих об’єднань та організацію учнівського самоврядування в закладах загальної середньої освіти розповів Маркусь В.І., методист РМК.

Гладчук Л.Л., методист РМК, прозвітувала про підсумки роботи творчої групи словесників з проблеми «Міжпредметна інтеграція як процес формування цілісного світогляду учнів на уроках словесності в умовах реалізації концепції «Нова українська школа».

Особливості організації методичної роботи з вчителями фізичної культури району презентував Попик І.Г., методист РМК.

Коваль А.М., методист РМК, ознайомила присутніх з особливостями організації освітнього процесу для дітей з особливими освітніми потребами в закладах освіти району.

Результати підвищення кваліфікації вчителів, відповідно до концепції «Нова українська школа», довела до відома присутніх методист РМК Олійник С.П.

22 січня 2020 року на базі відділу освіти та спорту райдержадміністрації проведено нараду директорів та заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти.

Медицька В.Г., начальник відділу освіти та спорту, проінформувала присутніх про підсумки фінансового 2019 року та затверджений бюджет на 2020 рік.

На аналізі підсумків І-ІІ етапів та забезпеченні участі школярів у ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів акцентувала увагу Стасів Р.В., завідувач районним методичним кабінетом, а також ознайомила з нормативними документами з питань проведення ДПА в 2019-2020 навчальному році.

Практичну реалізацією Постанови Кабінету Міністрів України №800 від 21 серпня 2019 року «Порядок кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників» зі змінами довела до відома присутніх Процик Л.О., методист районного методичного кабінету.

Про проведення пробного ЗНО-2020 розповіла Мельник М.С., методист районного методичного кабінету.

Павлюс М.В., директор Ценівської ЗОШ І-ІІІ ст., базової з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, ознайомила з основними нормативно-правовими актами у сфері цивільного захисту, організацією роботи для участі в моніторингу якості підготовки з питань навчання діям у надзвичайних ситуаціям у школі .

Слівінська І.М., спеціаліст Козівської філії Тернопільського центру зайнятості, запросила учасників наради до організації співпраці з питань профорієнтації школярів.

12.12.2019 року на базі Теофіпільської ЗОШ І-ІІІ ст. проведено засідання методичної студії учителів української мови і літератури « Реалізація діяльнісного підходу до навчання учнів на акмеологічних уроках української мови і літератури».

Науково-методичний супровід реалізації діяльнісного підходу до навчання при застосуванні сучасних технологій учителем висвітлила методист РМК Лідія Гладчук

Учасники відвідали акмеологічний урок української літератури у 5 класі «Література рідного краю. Богдан Лепкий. «Казка про Ксеню і дванадцять місяців». Учитель української мови та літератури Теофіпільської ЗОШ І-ІІІ ст. Леся Дрожджак ознайомила з особливостями акмезорієнтованої моделі освітнього процесу школи, що забезпечує умови для життєвого самовизначення та самореалізації кожного учня.

Любов Довгошия,учитель-методист Козівської ЗОШ І-ІІІ ст.№2, з учасниками методичної студії провела майстер-клас «Сучасний урок – це акмеологічний урок».

Методист РМК продемонструвала , як можна створити в обліковому записі Google сайт.

02-03 грудня 2019 року на базі Козівської державної української гімназії ім.В.Герети проведено І зональний тур конкурсу «Учитель року – 2020» у номінації «Зарубіжна література».

У І зональному турі Конкурсу взяло участь 4 учителі зарубіжної літератури, а саме: з Козівської гімназії - Простяк Леся Миколаївна, Козівської ЗОШ І-Ш ст.№1 – Кренцель Галина Омелянівна, Бережанської школи-гімназії ім.Б.Лепкого - Матус Наталія Василівна, Шумлянської ЗОШ І-ІІ ст. Підгаєцького району – Марущак Наталія Михайлівна.

З 4 учасників конкурсу: 3 мають кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії», 1 – «спеціаліст ІІ категорії».

Усі учасники конкурсу представили оргкомітету зонального туру інформаційні картки, у яких вказали загальні відомості про себе та опис педагогічної ідеї.

9-10 грудня під керівництвом Олійник С.П.,методиста Козівського РМК відбулося навчання директорів, заступників директорів з навчально-виховної роботи , що забезпечують початкову освіту в умовах Нової української школи.
У ході тренінгів учасники опрацювали важливі аспекти діяльності керівників в умовах НУШ, а саме:зміст початкової освіти у вимірі сьогодення, умови реалізації принципу інтеграції, організація ефективного і безпечного освітнього середовища, організаційно-методичний супровід оцінювальної діяльності учнів у Новій українській школі,особливості викладання навчальних предметів інтегрованого курсу "Я досліджую світ", навчання через гру,освітній потенціал гри з LEGO та інші.
Керівники ЗЗСО відвідали уроки в 1 та 2 класах Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, брали активну участь у тренінгах, дискутували, опановували нові методи навчання, що практикуються в роботі НУШ.
Навчання проходило легко, цікаво, продуктивно.
Щиро вдячні за співпрвцю Марії Івахів, заступнику директора Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, Лілії Давосир, практичному психологу Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2,Світлані Бучак, заступнику директора Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Світлані Фурделі, заступнику директора Кривенської ЗОШ І-ІІ ст.,Надії Куртяк та Ользі Маглюк, вчителям Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, Ірині Висоцькій, заступнику директора Вівсянської ЗОШ І-ІІ ст. та Світлані Матяш, вчителю пілотного 3 класу Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1.

02 грудня 2020 року конкурсанти продемонстрували педагогічну майстерність з аналізу та інтерпретації поетичного тексту у конкурсному випробуванні «Практична робота», 03 грудня – конкурсне випробування «Урок» у 5,8 класах Козівської державної української гімназії ім. В.Герети.

Оцінювало конкурсантів фахове журі у складі:

-Голяс Світлани Євгенівни, учителя зарубіжної літератури Козівської ЗОШ І-ІІІ ст.№2 Козівського району, учитель-методист, голова журі;

- Савочки Віри Остапівни, учителя зарубіжної літератури Бережанської ЗОШ І-ІІІ ст.№3, Бережанського району;

- Кузів Людмили Зіновіївни, учителя зарубіжної літератури Сільцівської ЗОШ І-ІІ ст. Підгаєцького району, старший учитель.

За результатами конкурсних випробувань перемогу у І зональному турі всеукраїнського конкурсу «Учитель року -2020» у номінації «Зарубіжна література» здобула Матус Наталія Василівна, учитель зарубіжної літератури Бережанської школи-гімназії ім.Б.Лепкого.

Переможець та учасники конкурсу нагороджені грамотами відділу освіти та спорту Козівської райдержадміністрації.

15 .11.2019 року проведено виїзне засідання методичної студії учителів української мови і літератури « Реалізація діяльнісного підходу до навчання учнів на акмеологічних уроках української мови і літератури»(с.Жуків, музей Б.Лепкого).

Науково-методичний супровід реалізації діяльнісного підходу до навчання при застосуванні сучасних технологій учителем висвітлила методист РМК Лідія Гладчук

Учителі української мови та літератури Конюхівської ЗОШ І-ІІ ст. презентували матеріали «Брати Богдан і Лев Лепкий – українські письменники та літературознавці»

Майстер-клас «Сучасний урок – це акмеологічний урок» провела Любов Довгошия,учитель-методист Козівської ЗОШ І-ІІІ ст.№2

По завершенні теоретичної частини учасники методоб'єднання оглянули експозицію народного музею родини Лепких с. Жуків.

Цінні експозиції, надзвичайно привітна атмосфера, хочеться повертатися до музею, його працівників, учнів-екскурсоводів знову і знову

15 листопада 2019 р в приміщенні опорного кабінету з інформатики(Козівська гімназія) відбулось районне методоб’єднання вчителів інформатики на тему: «Впровадження курсу «Основи робототехніки» при викладанні інформатики». Цікавим, змістовним і насиченим виявився матеріал, з яким ознайомив та провів майстер-клас по даній темі Кондрат П. М., вчитель інформатики Кальненської ЗОШ І-ІІІ ст.

14 листопада 2019 року під керівництвом методиста РМК проведено семінар-практикум шкільних бібліотекарів «Роль бібліотеки закладів загальної середньої освіти у професійному та духовному становленні школярів».

У рамках роботи семінару було порушено питання про головні завдання шкільного бібліотекаря у професійному та духовному становленні школярів (Л.Л. Гладчук, методист РМК).

Досвідом роботи «Роль бібліотеки у професійному та духовному становленні школярів» поділилася бібліотекар Дибщенської ЗОШ І-ІІ ст. Ольга Іванівна Кравець.

13 листопада 2019 року, з метою вивчення природно-ресурсного потенціалу та геологічної спадщини Тернопільщини, ознайомлення з місцевими об’єктами промислового виробництва під керівництвом Борецької Н.В., методиста РМК, вчителями географії Козівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1(Шимонович Л.В., Ліщишин Л.В.) та Козівської гімназії ім. В.Герети (Бариш М.В.) організовано виїзне засідання районного методоб’єднання вчителів географії в Бережанський район.

Учасники методоб’єднання відвідали біодинамічне господарство «Жива земля Потутори», яке сертифіковане з 2007 року за стандартами ЄС ТОВ «Органік стандарт Україна» та тісно співпрацює з українсько-швейцарською фермою «ТОВ Жива Земля Потутори». Зі слів Івана Бойка, директора підприємства, дізналися , що він 12 років займається органічним землеробством в рідному селі Потутори. Навчався біодинамічних і органічних технологій в Швейцарії і залучив фінансову допомогу, а також фахівця – Христину Лібергер, в Україну.

Господарство проводить демонстраційні семінари, дегустації власної продукції, навчання, майстер-класи; займається вирощуванням зернових (пшениця, ячмінь, овес), зернобобових культур (вика яра, боби кормові), овочів, пряних культур; збиранням трав та переробкою на приправи і чаї; молочним скотарством. Надзвичайно пізнавальним було спілкування з Христиною Лібергер, яка провела для вчителів географії цікаву екскурсію територією господарства. Сім років тому вона приїхала із Швейцарії, щоб вирощувати екологічно чисті продукти в Україні. На її грядках ростуть запашні трави: м’ята, любисток, базилік, шафран – усього близько 40 видів. На господарстві не використовують жодних хімікатів, усе обробляють руками. Закінчилося відвідування господарства спілкуванням за круглим столом, дегустацією різних видів чаїв та побажаннями співпраці щодо проведення дослідницької роботи на базі господарства.

Наступним об’єктом, який відвідали учасники методоб’єднання, був Підвисоцький завод будівельних матеріалів. Працівники заводу під час ознайомлення вчителів з усіма етапами виробництва, зазначили, що завод почав свою історію з 1939 року. У цей час він був створений як гірничо-видобувне підприємство з метою видобутку вапняків Підвисоцького родовища і випалу будівельного вапна.

Поступово завод нарощував свої виробничі потужності, збільшувалася матеріально-технічна база, модернізувалося та удосконалювалося виробництво. У 2005 році була проведена модернізація шахтних печей, що дозволило виробляти продукцію найвищої якості. В даний час завод є великим виробником екологічно чистої вапняної продукції, необхідної для різних будівельних і виробничих підприємств (високоякісний вапняк, вапно грудкове, вапно гашене і мелене за оптимальними цінами).

Також у місті Бережани для вчителів географії була проведена цікава екскурсія «Минуле близько» місцевим краєзнавцем, викладачем історії та суспільствознавчих дисциплін Бережанської гімназії Михайлом Музичкою, який ще й є ініціатором відновлення старих дверей в будинках. Учасники методоб’єднання дізналися про найцікавіші місцини міста та про події, які відбувалися на цій території у різні часи.

7 листопада 2019 року, під керівництвом Стасів Р.В., завідувача РМК проведено засідання методичної студії вчителів хімії (ІІ зона) на тему: «Формування громадянської компетентності учнів при вивченні хімії через залучення їх до краєзнавчої роботи». Вчителем хімії Плотичанської ЗОШ І-ІІ ст. Гомзяк Г.Б. організовано для педагогів екскурсію в м.Тернопіль в Майстерню Карамелі, де вони ознайомились з технологією виготовлення карамельних цукерок. Таку екскурсію вчителі планують провести з учнями при вивченні вуглеводів.

07 листопада 2019 року на базі Козівської гімназії для працівників психологічної служби району проведено презентаційний меседж «А я роблю так…».

Мету та завдання презентаційного меседжа висвітлила Коваль А.М., методист РМК.

В ході даного заходу Давосир Л.О., практичний психолог Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, презентувала авторську програму «Я перемагаю своїх ворогів тим, що перетворюю їх на друзів».

З учасниками практичний психолог провела вправи, які використала у своїй програмі. Лілія Олександрівна поділилась електронним варіантом програми для використання її в закладах освіти з метою протидії булінгу та насилля серед учнів.

З 28.10.2019 р. по 01.11.2019 р. під керівництвом Олійник С.П. проведені тренінгові заняття на ІІІ очній сесії для вчителів НУШ. Навчаємось працювати по-новому. Цікаво та корисно Оксана Фльонц ділилася досвідом з використання прийомів ейдетики.

Надія Гарасівка, логопед Козівського ІРЦ, презентувала вправи на подолання мовленнєвих порушень у дітей молодшого шкільного віку.
Світлана Матяш, вчитель пілотного 3 класу Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, провела практичне заняття з методики компетентностей навчання «Six Bricks» «Гра по-новому, навчання по-іншому з LEGO».
Галина Мартинюк, практичний психологог Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ознайомила учасників тренінгу з основними принципами педагогіки партнерства.
Галина Вовк, Марія Дяківська та Ірина Висоцька знайомили педагогів з методами які допомагають розвивати критичне мислення.
Оксана Пахольчишин, Галина Коханівська та Марія Шмулик підготували і провели ранкові кола.
Маса позитивних емоцій, вражень, знань, методик, а головне - бажання апробувати отримані знання на практиці - такий підсумок нашої плідної роботи!

24 жовтня 2019 року на базі Олесинської ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося засідання методичної студії вчителів зарубіжної літератури на тему: «Використання традиційних та інноваційних форм організації навчально-пізнавальної діяльності учнів на уроках зарубіжної літератури». Досвідом роботи з даної проблеми поділилася Ганна Кусень, вчитель зарубіжної літератури Олесинської ЗОШ І-ІІІ ст. Учасники засідання відвідали урок-квест (літературна подорож) у 5 класі на тему «Сторінками фольклорної казки».

Методист РМК Леся Процик ознайомила вчителів з традиційними та інноваційними формами організації навчально-пізнавальної діяльності учнів на уроках зарубіжної літератури.

Вчитель зарубіжної літератури Ценівської ЗОШ І-ІІІ ст. Галина Турчин презентувала методичні родзинки уроків зарубіжної літератури з досвіду роботи Лесі Сич, вчителя НВК №1 м.Немирів.

24.10 2019 року під керівництвом Олійник С.П., методиста РМК завершилася друга очна сесія для вчителів початкових класів з питань підготовки до роботи в НУШ на період 2021/2022 н.р.
У процесі роботи учасники вивчали модуль "Інтеграція: тематичний і діяльнісний підходи", вчилися планувати тематичний день, створювали інтелект-карти і лепбуки.
Учителі Галина Мандзій та Тетяна Кіналь провели ранкові кола на теми:"Родина" і "Дружба".
Учасники другої очної сесії на базі Козівського інклюзивно ресурсного центру ознайомилися з особливостями роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

10.10.2019 року відбувся обласний семінар з фізичної культури на тему: "Сучасні підходи щодо модернізації уроку фізичної культури у контексті реформування освіти: з досвіду роботи Козівського районного методичного кабінету". Семінар проведено на базі Городищенської ЗОШ І-ІІІ ст. та Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2.

Начальник відділу освіти та спорту Козівської РДА Валентина Медицька ознайомила присутніх з сучасним станом та перспективами розвитку освітнього простору Козівщини. Директори шкіл Галина Зарудна та Микола Максимів ознайомили з матеріально-технічною базою шкіл, заступник з навчально-виховної роботи Козівської ЗОШ І-ІІІ ст.№2 Марія Івахів - з історією відкриття плавального басейну, завідувач РМК Романія Станів розповіла про специфіку роботи районного методичного кабінету, методист ТОКІППО Єднак Г.М. - про шляхи підвищення ефективності уроку через застосування сучасних технологій, методист фізичної культури РМК Ігор Попик продемонстрував презентацію на тему: "Особливості організації та напрямки методичної роботи з учителями району".

Учасники семінару ознайомилися з нестандартними елементами підготовчої частини з модуля "Волейбол"(7клас, Городищенськаї ЗОШ І-ІІІ ст.,учитель Олег Корбак). Оксана Тимошик,учитель фізичної культури З.Слобідської ЗОШ І-ІІ ст. з учнями продемонструвала елементи модуля "Аеробіка". Надія Бенишин, інструктор з фізичної культури, із своїми вихованцями у тренажерному залі провела елементи модуля "Кросфіт". Оксана Юрків, учитель фізичної культури Козівської гімназії ім. В.Герети у плавальному басейні з гімназистами 6 класу показала елементи модуля "Аквааеробіка". Учитель фізичної культури Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Світлана Процик й інструктор плавального басейну Роман Яворський разом із своїми учнями продемонстрували елементи модуля "Плавання".

25 вересня 2019 року під керівництвом Олійник С.П. проведено тренінг «Ігрові та діяльнісні методи навчання в початковій школі» за методикою the LEGO Foundation, з учителями 2-х класів Козівського району .

З метою розширення можливостей залучення учнівської молоді до інформування про світ професій, впровадження нових форм проведення профорієнтаційної роботи з молоддю Козівською районною філією Тернопільського обласного центру зайнятості у вересні-жовтні 2019 року проводився конкурс «Профорієнтаційний «АРТ-БУК» - 2019».

У конкурсі взяли учні закладів освіти району та ОТГ. 23 жовтня 2019 року підведено його підсумки.

Серед індивідуальних робіт призові місця отримали:

І місце – Пантелеймін Діана, 12 років, вихованка гуртка «Паперопластика» Козівського БДЮТ (керівник Сонсядло О.Д.);

ІІ місце – Кав’як Оксана Ігорівна, учениця 6(10)- А класу Козівської гімназії (керівник Шептак І.Я.);

ІІІ місце – Рега Назар Романович, учень 9 кл. Вівсянської ЗОШ І-ІІ ст. (керівники Залубник Л.П., Мазурик Р.Б.).

Серед групових робіт призові місця здобули:

І місце – учні 9 класу Купчинецької ЗОШ І-ІІІ ст. (керівник Дусановська Г.В.);

ІІ місце – учні 9 класу Олесинської ЗОШ І-ІІІ ст. (керівник Шупарська О.М.);

ІІІ місце – учні 9 класу Таурівської ЗОШ І-ІІ ст. (керівник Осів

16 та 20 серпня 2018 року проведено наради директорів та заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти.

Медицька В.Г., начальник відділу освіти та спорту райдержадміністрації , довела до відома присутніх інформацію про проведення моніторингу освітніх програм закладів загальної середньої освіти, їх навчальних планів на відповідність вимогам нормативних документів.

Стасів Р. В., завідувач Козівського РМК, ознайомила з рекомендаціями щодо формування освітніх програм та навчальних планів закладів загальної середньої освіти на 2018/2019 навчальний рік та організацією роботи з обдарованими школярами.

Про організацію виховної роботи в контексті реалізації Концепції національно-патріотичного виховання та проведення Першого уроку у новому навчальному році розповів Маркусь В.І., методист РМК.

На особливостях організації навчально-виховного процесу у початковій школі акцентувала увагу методист РМК Олійник С.П.

Гладчук Л.Л., методист РМК, уточнила інформацію про забезпечення закладів загальної середньої освіти програмами та підручниками для 10 класу.

Методисти районного методичного кабінету дали настанови щодо викладання навчальних

предметів у 2018/2019 навчальному році.

Петько Г.І.,начальник господарської групи відділу освіти та спорту райдержадміністрації повідомила про організацію підвозу учнів та педпрацівників до навчальних закладів у 2018/2019 навчальному році.

29 серпня 2018 року, за участю директорів закладів загальної середньої освіти, заступників з навчально-виховної роботи, виховної роботи, голів профспілкових комітетів закладів освіти, вчителів відповідальних за керівництво школами І ступеня, директорів Вікторівківського, Вибудівського, Бишківського, Будилівського НВК, завідувачів закладів дошкільної освіти, директора Городищенського МНВК, проведено підсумкову колегію відділу освіти та спорту Козівської районної державної адміністрації.

З вітальним словом до учасників заходу звернулися Скобляк І.Р., заступник голови районної державної адміністрації, Солтис Р.В., заступник голови районної ради.

З доповіддю «Про підсумки діяльності галузі освіти району у 2017/2018 н.р. та перспективи її розвитку, завдання щодо впровадження Державного стандарту початкової загальної середньої освіти «Нова українська школа» виступила Медицька В.Г., начальник відділу освіти та спорту райдержадміністрації.

Олійник С.П., методист з початкової освіти районного методичного кабінету, акцентувала увагу присутніх на вимогах до створення нового освітнього середовища у 1 класі, оскільки

головна мета освітньої реформи «Нова українська школа» , яка стартує 1 вересня 2018 року - перетворити школу на таку, яка вчить учнів застосовувати отримані знання в житті і першими її наслідки мають відчути учні перших класів.

Досвідом роботи поділилася Ліщишин Л.В.,директор опорної Козівської ЗОШ І-ІІІ ст.№1, яка в числі перших 100 шкіл України долучилася до участі в 2017/2018 н.р. у пілотному проекті впровадження нового Державного стандарту початкової загальної середньої освіти «Нова українська школа» .

Стасишин Г.Я., директор Козівського БДЮТ, наголосила , що відповідно до Концепції «Нова українська школа», виховний процес має стати невід'ємною складовою всього освітнього процесу , проходячи наскрізно як через навчальні предмети, так і систему позашкільної роботи.

Головним завданням позашкільної освіти є створення умов для творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку вихованців; пошук, розвиток та підтримка здібних, обдарованих і талановитих дітей.

Кiлькiсть переглядiв: 1655